Asuntolainaa.com

Kun etsit, harkitset, tarvitset asuntolainaa.

Etusivu: Lainasanasto ja asumisen sanasto: Varallisuus

Varallisuus

Nettovarallisuus tarkoittaa varoja velkojen jälkeen. Varoihin lasketaan usein käteisen rahan lisäksi osakkeet, arvopaperit, asunnot, kiinteistöt, metsä. Autot eivät ole varallisuutta. Keskimäärin bruttovarallisuutta on suomalaisilla kotitalouksilla noin 192 000 euroa ja nettovarallisuutta keskimäärin 157 000 euroa vuoden 2009 Tilastokeskuksen tekemän selvityksen mukaan.

Koska kukaan ei ole kone vailla vähääkään impulsiivisuutta, ilman vastoinkäymisiä elämässään johtuen esimerkiksi sairaudesta, päihteistä tai liiallisesta sitoutumisesta esimerkiksi netin rahapeleihin, voi varallisuuden määrä vaihdella. Aivan samaan tapaan liian innokkaasta pelaamisesta kauppojen kassa-alueilla voi muodostua jokapäiväinen tapa tyhjentää taskut kilisevistä kolikoista. Se voi kuukauden aikana tarkoittaa kymmeniä, jopa satoja euroja, jotka olisi voinut käyttää paremmin. Sellaisessa tilanteessa voi olla parasta hakea vertaistukea Peluurista (www.peluuri.fi).

Esimerkiksi asunto-osakkeen ostanut henkilö on sitoutunut pitkäksi aikaa sijoittamaan rahaa siihen kiinteistöön, mutta vuokra-asunnossa asuva henkilö vaikka saisikin asumiskustannukset halvemmalla joutuu pinnistelemään pystyäkseen sijoittamaan "yli jäävän" rahan johonkin järjelliseen. Jos siis oletetaan, että sekä asunto-osakkeessa asuva että vuokra-asuja haluavat molemmat pitkällä tähtäimellä hyötyä asumisjärjestelyistään, voi asunnon ostaminen olla helpompi keino saada rahalle vastinetta.

Avoimet työpaikat
Tällä hetkellä avoinna olevat työpaikat paikkakunnittain.
Vakuutustieto
Tietoa erilaisista vakuutuksista.
Ulosotto
Tietoa ulosotosta, suojaosuudesta ym. Etusivulla julkaistaan myös muiden omia, hyvin henkilökohtaisiakin, kertomuksia ulosoton toiminnasta.
Valuuttalaskuri
Ajan tasalla oleva valuuttalaskuri ja valuuttakurssit. Helppo muuntaa esimerkiksi eurot dollareiksi ja toisinpäin.
Paikkakunta.net
Tietoa eri Suomen paikkakunnista.
Säästövinkkejä
Muista, että pienistä hiluista voi kertyä mukavan kokoisia summia.

© Asuntolainaa.com 2022. Kaikki oikeudet pidätetään. Ota yhteyttä palvelun ylläpitoon.