Asuntolainaa.com

Kun etsit, harkitset, tarvitset asuntolainaa.

Etusivu: Asuntolainan kilpailutus

Asuntolainan kilpailutus

Eri pankit voivat tarjota samansuuruista lainasummaa mutta erilaisin korkomarginaalein sekä korko- ja lainanhoitokuluineen. Lisäksi lainasumman päälle voi tulla kustannuksia jos asuntolainaan liitetään korkokatto, lainaturvavakuutus ja muita oheispalveluita. Yleensä tällaiset oheispalvelut, pankkipalvelut, ovat maksullisia tuotteita. Esimerkiksi lainaturvavakuutus voi olla kuitenkin kätevä sellaisessa tilanteessa, jossa lainanottajan takaisinmaksukyky heikkenee työttömyyden, sairaiden tai kuolintapauksen johdosta. Korkokatolla voidaan saada tilapäistä helpotusta markkinatalouden epävarmoina aikoina tapahtuvalta koronnousulta. Asuntolainan ollessa suuri summa rahaa, mahdollisesti suurin summa, jonka henkilö koskaan tulee lainaamaan, kannattaa lainasumma kilpailuttaa. Lainatarjouksen voi kilpailuttaa esimerkiksi netin välityksellä, mutta henkilökohtaisesti pankissa tehty neuvottelu voi mahdollistaa asuntolainan saamisen jopa netin välityksellä tehtyä tarjousta paremmin ehdoin.

Kilpailuttamalla asuntolainan, kuten melkein muutkin palvelut, kuten sähkön ja rakentamisen, voi säästää selvää rahaa. Kilpailuttamisen voi tehdä esimerkiksi pyytämällä jokaiselta sopivalta rahoituslaitokselta lainatarjouksen tietylle summalle ja pyytämällä tarjouksessa erittelemään korot, lainanhoitokustannukset, onko lainaan saatavilla lyhennysvapaita kuukausia, maksaako korkotason vaihtaminen tai lyhennystavan vaihtaminen, voiko lainaan tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä ja maksaako se. Netistä löytyy myös kilpailutuspalveluita, jotka toimivat niin, että lainanhakija täyttää lomakkeen ja saa sillä lainatarjouksia eri tahoilta.

Kun asuntolainatarjous tulee rahoituslaitokselta nähtäväksi, siitä kannattaa tarkistaa ainakin sellaisia asioita kuin onko lainasumma sopivan kokoinen, onko lainan viitekorko kelvollinen, paljonko lainan marginaali on, minkälaista laina-aikaa siinä tarjotaan, voiko vakuutuksia tai korkokattua jne. oheispalveluita liittää lainaan, onko mahdollista saada lyhennysvapaa kuukausi, kuukausia tai jopa lyhennysvapaa vuosi. Kilpailuttamalla asuntolainan ja tarkistamalla saadut lainatarjoukset voi säästää tuhansia euroja rahaa vuodessa. Muutaman tunnin työllä voi siis säästää huomattavia summia rahaa, rahaa, jonka voi tietenkin käyttää johonkin muuhun asiaan.

Asuntolainan kilpailuttamisen yhteydessä voi olla sopiva sauma kilpailuttaa myös muut palvelut, joita pankista voi olla tarpeen hyödyntää. Asuntolainan lisäksi asiakkuus pankissa voi sisältää pankkitilipalvelut, verkkopankin käyttämisen, luottokortin, autolainan, opintolainan, talletukset ja sijoitusrahastot. Joskus pankki voi antaa tällaisille palveluille arvoa asuntolainaa haettaessa. Joka tapauksessa asuntolainan varsinaisen lainasumman lisäksi kannattaa miettiä etukäteen, halutaanko lainaan korkokattoa tai muita lisäpalveluista. Kannattaa lähettää eri pankeille prikulleen samanlainen lainapyyntö, jotta vastaukset ovat keskenään helposti vertailukelpoisia. Jos lainaa käydään kyselemässä henkilökohtaisesti pankissa, on syytä pysyä jämeränä vaikka pankissa yritettäisiin puhua ympäri lupaamalla sillä hetkellä hyvin edulliselta kuulostava laina -- kannattaa kiittää tarjouksesta ja pyytää juuri saatu asuntolainatarjous mukaan kirjallisesti.

Avoimet työpaikat
Tällä hetkellä avoinna olevat työpaikat paikkakunnittain.
Vakuutustieto
Tietoa erilaisista vakuutuksista.
Ulosotto
Tietoa ulosotosta, suojaosuudesta ym. Etusivulla julkaistaan myös muiden omia, hyvin henkilökohtaisiakin, kertomuksia ulosoton toiminnasta.
Valuuttalaskuri
Ajan tasalla oleva valuuttalaskuri ja valuuttakurssit. Helppo muuntaa esimerkiksi eurot dollareiksi ja toisinpäin.
Paikkakunta.net
Tietoa eri Suomen paikkakunnista.
Säästövinkkejä
Muista, että pienistä hiluista voi kertyä mukavan kokoisia summia.

© Asuntolainaa.com 2022. Kaikki oikeudet pidätetään. Ota yhteyttä palvelun ylläpitoon.